7 Ekim 2007 Pazar

Lost 4.sezon'da yeni oyuncular



Lance Reddick ve Ken Leung

tvguide.com da yer alan habere göre Sopranos dizisinde de rol alan Ken Leungve amerikan HBO kanalında yayınlanan The Wire adlı dizide yer alan Lance Reddick lost'un 4. sezonunda yer alacak isimler olacak.

Ken Leung'la ilgili haberde oyuncunun dizide Russell adında bir çok bilim dalında bilgisi olan zeki bir matematikçiyi canlandıracağı yazıyor.
Lance Reddick'in ise hangi rolde karşımıza çıkacağı ise de ilerleyen günlerde açıklanacak.

bunları biliyor muydunuz

bunları biliyor muydunuz:

kate'in aslında çilsiz olduğunu, her bölüm çil makyajı yapıldığını...

hurley'nin dizideki rolü icabı 100 kilo aldığını...

jin'in aslen tatar olduğunu...

michael'ın "waalt waaalt... they took my son, waalt" diye bağırdığı sahnenin çekimlerinin 3 gün sürdüğünü...

locke'ın beline kadar uzanan sırma saçlarını dizi için kestiğini...

sayid'in meşhur olmadan önce istanbul balık halinde çalıştığını...

gerçek hayatta kate'le mercimeği fırına veren charlie'nin sawyer'ı kıskandığı için arıza çıkardığını... onun için öldürüldüğünü.....

lost 4. sezon'da yeni karakterler duyuruldu

lost 4. sezon'da yeni karakterler duyuruldu


ara ara lost 4. sezon'a katılacak yeni oyunculardan bahsediyoruz. şimdi ise, diziye katılacak olan 3 yeni karakterden bahsedeceği ancak henüz oyuncuları belirlenmiş değil, en azından bizim bildiğimiz kadarıyla.
4 veya 5. bölümlerde karşımıza çıkacakları düşünülen karakterler:

  • MARK FORRESTER
    40'lı yaşlarda, erkek, yakışıklı ve kendini beğenmiş, büyük bir şirket çalışanı
  • ARTHUR GALZETHRON
    60'lı yaşlarda, erkek, bir şirketin başkanı (mark forrester'ın patronu olabilir mi acaba?)
  • MELISSA WATERS
    40'lı yaşlarda, kadın, kendine güvenli iş kadını, çekici

Kara Kaya (black Rock Teorisi)




Black Rock isimli İngiliz köle ticareti gemisi, “Exodus: Part 1” isimli bölümde adanın iç kısmında bulunmuş, daha sonra sığınak kapağını patlatmak için kullanılan dinamitler de bu gemiden alınmıştı. Geminin neden bu adada olduğu henüz bilinmiyor. Geminin hikâyesinden yola çıkarak bu sırrı çözmeye çalışalım.


23 numaralı iskele
New World Sea Traders isimli bir İngiliz deniz ticaret şirketine ait olan Black Rock, bu şirket tarafından işletilen üç köle gemisinden birisiydi. Köle ticaretinin 1833 yılında yasaklandığı düşünülürse, New World Sea Traders, yasa dışı köle ticareti yapmaktaydı. New World Sea Traders şirketi, eski bir gemi kaptanı olan Magnus Hanso’ya aitti. Yasal olarak kayıtlı görünmese de Black Rock, Portsmouth limanının New World Sea Traders şirketine ait bulunan 18-27 numaralı iskelelerinden 23 numaralı olanını kullanıyordu.

Magnus Hanso
Black Rock, 1881 yılında, altın arama işinden dönerken, Güney Hint Okyanusu’nda kayboldu. Belki de geminin ortadan yok olmasından daha ilginç olanı, olayların devam etmesiydi. Papua Yeni Gine’li tüccarlara göre, gemi limandan, Batı Afrika yönüne değil, doğu istikametine doğru ilerleyerek ayrıldı. Dikkatlerini çekmişti çünkü bu gemi, Endonezya ve Papua Yeni Gine arasında altın ve köle ticareti yapıyordu. Geminin gümrük beyanname kayıtlarına bakıldığında, Black Rock evvela Portsmouth Limanı’nın 23 numaralı iskelesinden denize açılmış ve aynı yere dönmesi düşünülmüştü. Ancak hiçbir şirket gemiye sahip çıkmamıştı. Gemi muhtemelen yaklaşık 40 mürettebat ve taşıdığı -sayısı bilinmeyen- kölelerle birlikte denizde kaybolmuştu. Gemi kaybolduğu sırada Magnus Hanso’nun idaresinde olduğu tahmin ediliyor.



Detaylar
Exodus: Part 1 adlı bölümde, adanın içinde bir yerde karşımıza çıkan Black Rock’ın buraya nasıl geldiği ise henüz karanlıkta duruyor. Ancak Magnus Hanso, Black Rock, Alvar Hanso ve Ada arasındaki bağlantılar, adanın ve adada yaşananların gizemlerini aydınlatmamız için bize yardımcı olabilir. En azından hikâyenin en başını çözümleyebiliriz.
Elimizdeki bilgileri tekrar hatırlayalım:

• Magnus Hanso, Hint okyanusunda altın ve köle ticaretiyle uğraşan bir gemi kaptanı.
• Black Rock isimli bir gemisi var ve bu gemiyi kendisi idare ederken gemi Hint Okyanusu’nda kayboluyor.
• Magnus Hanso’nun torunu, Alvar Hanso (Hanso Foundation).
• Kelvin’in kapı arkasına çizdiği haritanın kenarlarına aldığı notlardan birisinde: “KNOWN FINAL RESTING PLACE OF MAGNUS HANSO/BLACK ROCK” yazıyor. Kelvin Black Rock’ı Magnus Hanso’nun bilinen ebedi istirahatgahı olarak isimlendiriyor.
• Magnus, İngilizce magnificent kelimesinden geliyor ve anlamı; büyük, ulu. Ancak manyetizmaya yaptığı çağrışım da çok güçlü. Hele ki adanın manyetik özellikleri konusundaki iddiaları da düşünürsek, Magnus adında böyle bir gönderme olduğu açık.
• Bulunan ilk manyetik maddeye verilen isim: Black Rock.

Magnus Hanso ve Black Rock, bir senaryo kurgusu değil. Tarih kitaplarında da bulunabilen, geçmişte gerçekten var olmuşlar.



Teoriler
Bu bilgilerden hareketle şöyle bir fikir yürütebilir miyiz?

Magnus Hanso denizde yaptığı seyahatlerin birinde yolunu kaybeder ve kendisini bu özel adada bulur. Adada çok değerli bir şey keşfeder. Bu “şey” belki güçlü manyetizma, belki onun etkisiyle oluşan farklı bir zaman akışı, belki tıpkı Locke’un yaşadığı gibi sağlığına kavuşma, vb. Magnus Hanso bu değerli buluşunu torununa miras bırakır ve torunu Alvar Hanso, kurduğu vakıf aracılığıyla etrafına başka insanları da toplayarak adanın bu gücünü kullanmaya karar verir. Dharma girişimi, Hanso Vakfı eliyle böylece hayat bulur.
Muhtemelen adada bulunan gemi enkazında ya da yakınlarında, 815 kazazedeleri tarafından bulunulması istenmeyen şeyler var. Enkazın bulunduğu bölgeye “Kara bölge” adı verilmesi, oraya yaptıkları yolculuklar sırasında korkutucu olaylar olması da bunun kanıtı. Bir şekilde bu bölgeden uzak tutulmaya çalışılıyorlar.

Bu şekilde düşündüğümüzde; adada “others” adını verdiğimiz insanların nasıl bir oluşum içinde olduklarını, amaçlarının ne olduğunu, kaç kişi olduklarını, 815 numaralı uçuş yolcularının bu adaya nasıl bu denli özenle “indirildiğini” çözümleyemesek de Alvar Hanso’nun Pasifiğin ortasındaki bu adayı nereden bulduğunu ve araştırmaları için neden bu adayı seçtiğini anlamış oluyoruz. Büyükbabadan yadigâr çok özel bir keşif

Lost’un Sırrı, Çözüldü.

DİKKAT SPOİLER İÇERİR






FISILTILAR KİME AİT? …Ada, doğal bir mineral (Black Rock). Alvar Hanso’nun dedesi Magnus Hanso’nun niyeti, köleleriyle birlikte bu efsanevi “Black Rock”ı patlatıp elde edeceği madeni satmaktı. Bir fırtınaya yakalanarak karaya vurdular. “Magnus” kurtuldu, köleler öldü. Adayı terk etmek için bir sal inşa etti. Kölelerin çığlıkları kulaklarındaydı. Aslında onları gerçekten duyuyordu. “Black rock” elektromanyetik aktiviteyi, sesi, düşünceyi, hafızayı kaydediyordu. Aynı zamanda ona geleceğiyle ilgili sezgisel bir fikir de veriyordu. Bir gemi yapıp eve döndü. Gemisiyle adaya makul bir mesafede seyrederek meditasyon halinde, taşın ona gelecekle ilgili anlattıklarını telakki etti. Bunları ticaret hayatında kullanarak adanın sırrıyla birlikte varisi “Alvar Hanso”ya bırakabilecek kadar muazzam bir servete sahip olacaktı.

GİZEMLİ SAYILAR
“Valenzetti” adlı matematikçi, dünyanın sonuna dair “4,8,15,16,23,42” sayılarını içeren bir formül hesaplamıştı. Bu sayıların her yerde olduklarını ve dünyanın sonunun tahmininde önemli olduğunu iddia ediyordu. “Alvar”, formülü öğrendi ve adanın kendisine verdiği bilgiyle alakalı bularak “Valenzetti” ile “Dharma Girişimini”ni oluşturdu. Amaç bu sayıları değiştirerek dünyayı öngörülen korkunç sondan kurtarmaktı. “Alvar”, insanlığın iyiliği için adayı bazı kalifiye insanlarla paylaşması gerektiğini biliyordu. Bu yüzden bilim adamlarını ve psişik sınırlara dayanan güçlere sahip, özel çocukları adaya getirdi.

ADADAKİ İSTASYONLAR
Adada kurulan istasyonlarda kaderin değiştirilemezliği teorisini sınayan deneyler yapıldı. Bu deneylerden biri Swan’dı. Aslında test edilen şey, görevlerine olan inançlarının, kaderi yerinden bir milimetre oynatıp oynatamayacağıydı. İşe yaramadı. Sorunlu kaderin, adada hapsedilmesine karar verildi.

MERAK EDİLEN JACOB KİM?
Çocukların en özeli “Jacob”, zihniyle objeleri oynatabiliyordu. Madem “Black Rock” hafızayı depolayabiliyordu, “Jacob” da kayanın gücünün yoğun olduğu yere yerleştirildi ve bir bilim adamı ordusunun gözlemi altında kayadan kaderi emmeye çalıştı. Daha sonra “incident”(olay) olarak bahsedilecek patlama gerçekleşti. “Jacob”, bu patlamayla cismani formunu kaybedip, “Black Rock” tarafından emildi. Ama nesneleri hala oynatabiliyordu. Kendini taş halinde hareket ettirebiliyordu. Siyah bir toz bulutu halinde hareket edip, çeşitli şekillere bürünebiliyordu.

KADERİ DEĞİŞTİREMEDİLER
Patlama, enerjinin serbest bırakılmasını gerekli kılmıştı. Yoğunlaşan enerji bilim adamlarının kader üzerindeki araştırmalarının sürmesini sağlıyor, enerjinin periyodik olarak boşaltılması ise başka felaketleri önlemeye yarıyordu. “Swan”ın artık gerçek bir amacı vardı. Elektromanyetik enerjinin, “her 108 dakikada bir” yakındaki bir başka uyduya aktarılması gerekiyordu. Bu iş için, “Radzinsky ve Kelvin İnman” atandı. Fakat onlar, kaderin değişmeyeceğini düşündüler. Bununla birlikte “incident”(olay), dünyanın felaketine yol açacak olan bir anomali yaratmıştı. .

ADAYA ANOMALİYİ ÇEKTİ Bakunin’e, bu anomalinin dünya üzerinde yarattığı etkiyi takip etme ve etkileyebileceği insanların profilini çıkarma görevi verildi. O da, “Flame İstasyonu” vasıtasıyla bu insanları buldu. Her biri bir şekilde düşen uçakla ya da birbiriyle bağlantılıydı. Anomali büyük dalgalar halinde büyüyecekti. Sonunda bir şekilde bütün bu insanlar aynı gün aynı saatte aynı uçağa bindirilerek adaya getirildiler. “Dharma”, kaderin rotasının tamirinde (course-correcting) ona yardımcı oluyordu.

Kaynak: Star Gazetesi

Marsel Russo'nun Genetik Ayna Teorisini Açıklamak için Kullandığı Sayı Dizisi

*Marsel Russo'nun genetik ayna teorisini açıklamak için kullandığı sayı dizisi, lost'da geçen esrarengiz numaralar ile aynıymış; 4 8 15 16 23 42.. Teori, özetle herkesin bir ikizi vardır ancak olasılık değerleri nedeniyle kişi asla ikizi ile karşılaşamaz diyor. Numaraları da şu şekilde kullanıyor:

4: Russo'ya göre dünyadaki her insan 4 farklı insan ile birbiriyle bağlantılı. Yani, teoride, kendiniz ile 4 farklı insan üzerinden tanışma şansınız var. Örneğin; kardeşinizin patronunun komşusunun yeğeni sizin ikizinizi tanıyor.
8: Dünya'da günümüzde bulunan kıta sayısını temsil ediyor. İkiziniz ile 8 kıtadan birinde karşılaşma ihtimaliniz var.
15: İkiziniz ile karşılaşma ihtimaliniz 4,815,162,342'de 15'tir diyor russo. Yani %0,000000004'ten bile düşük bir ihtimal.
16: Aynı anda ikizi ile karşılaşabilecek maksimum kişi sayısı 16'dır. (Lost karakterleri de 16 adet.)
23: Doğa ana, sizle aynı genetik haritaya sahip bir yeni insan dünyaya getirmek için 23 yıl bekler, diyor. Yani ikizler aynı yaşta değil, aralarında 23 yaş fark olacaktır anlamına geliyor bu.
42: sizin ve ikizinizin aynı anda hayatta yaşayabileceği maksimum yıldır, diyor. Bu biraz şaşırtmacalı. Ben 23 yaşında iken ikizim doğmuş olabilir, ancak o 42 yaşına geldiğinde ben 65 yaşında öleceğim anlamına gelmiyor. Mümkün, ama böyle olacak diye öngörmüyor teori. Benim ikizim 15 yaşında ölebilir ve çember başa dönebilir.

Herkesin birbiriyle olan bağlantıları çıkıyor dıdısının dıdısı muhabbeti.En sonunda ilişkinin mantığınıda öğrenirsek hayatın anlamını çözmüş olucaz heralde...

Shaw-Basho polinomu

4 8 15 16 23 42

SAYILARI NERDEN Mİ GELİYOR OLABİLİR?



Shaw-Basho polinomu yukarıdaki gibidir.

Yukarıdaki polinomda x bilinmeyini için 0 değeri verildiğinde sonuç 4, x bilinmeyeni için 1 değeri verildiğinde sonuç 12 bulunuyor. Bu doğrultuda x bilinmeyeni için farklı değerler verildiğinde sonuç sırası:

4, 12, 35, 89, 213, 511, 1194, 2622 … +∞
şeklinde oluyor. Buraya kadar ilginç birşey yok. Fakat sonuçları birbirinden çıkarmaya başlayarak yeni bir sıralama yaptığınızda işler değişiyor.

Örneğin ilk sonuç sıralamasındaki her bir sonucu bir sonrakinden çıkarırak yazarsak:

12 - 4 = 8
35 -12 = 23
89 - 35 = 54 vb.

yeni sonuç sırası,

8, 23, 54, 124, 298, 683, 1428, 2624, 4804, 7943 … +∞şeklinde olur.

Bu şekilde sonuç sıralarındaki sonuçları kendinden bir sonraki sonuçtan çıkartarak sıraladığınızda ortaya çıkan yeni sonuç sıraları:

Dizi 1: 4, 12, 35, 89, 213, 511, 1194, 2622, 5346, 10150, 18093 … +∞
Dizi 2: 8, 23, 54, 124, 298, 683, 1428, 2624, 4804, 7943, 12458 … +∞
Dizi 3: 15, 31, 70, 174, 385, 745, 1296, 2080, 3139, 4515, 6250 … +∞
Dizi 4: 16, 39, 104, 211, 360, 551, 784, 1059, 1376, 1735 … +∞
Dizi 5: 23, 65, 107, 149, 191, 233, 275, 317, 359 … +∞
Dizi 6: 42, 42, 42, 42, 42, 42, 42, 42, 42, 42 … +∞
Dizi 7: 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0 … +∞
Dizi 8: 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0 … +∞
Dizi 9: 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0 … +∞



ve bu noktadan sonra tüm sonuç dizileri sıralı sıfırlar olarak devam ediyor. Yani dizi kendini imha ediyor.

Sonuç: Diziler kendilerini imha edene kadar (sıralı sıfırlar) her bir sonuç dizisinin ilk sonucuna bakıldığında, acaba sonuçlar ne oluyor?

4 8 15 16 23 42

Kayıp Ada Teorisi

lost da en bilinen teorilerden biri kayıp ada teorisi DİKKAT SPOİLER İÇEREBİLİR!

Kayıp Ada Teorisi
Kayıp ada teorisi adanın gerçek dünya ile ilişkisinin olmadığını savunmak amacı ile yazılmış; ek olarak bu teorinin adada gerçekleşen bazı ilginç olay ve durumlara açıklık getirdiği düşünülmüştür. Dizi bölümleri ilerledikçe teori üzerinde güncellemek yapılacak, tutarsızlığı kanıtlanan kısımları kaldırılacaktır.



Philadephia Deneyi - Gökkuşağı Projesi
“28 Ekim 1943 ; ABD’li bilim adamı Dr. Morris Jessup’ın, Einstein’ın birleşik alanlar kuramına dayanarak bir “ışınlama” deneyi yaptığı öne sürüldü. “Philadelphia deneyi” adıyla bilinen ve askeri gizlilik çerçevesinde gerçekleştirilen deneyde, 104 mürettebatlı “USS Eldridge” adlı askeri gemi, tanıkların iddialarına göre Philadelphia deniz üssünde, yeşil bir sise bürünerek yavaş yavaş “kayboldu” ve kısa bir süre sonra 640 km. ötedeki Norfolk deniz üssünde ortaya çıktı.”



Deney bölüm 1
Philadelphia Deneyi’nin temelinde düşünce olarak Albert Einstein’ın ”Çekim ve Elektriklenmede Birleşik Alan Kuramı” vardır. Teori konuyla ilgili kişilerce “Elektronik kamuflaj” olarak tasarlandı. Einstein’ın teorisi 1925-27 arasında Almanya’da bir bilim dergisinde yayınlandı. Fakat Einstein, bu teoriyi henüz denememiş ve daha tam anlamıyla geliştirmemişti. O tarihteki asıl amaç, çok güçlü elektromanyetik alan oluşturarak gemilerin görünmez olmaları ve düşman kuvvetlerine karşı korunmasıydı. Hatta deney sayesinde, elekromanyetik alanı havada oluşturarak üslerin görünmesinin engellenmesi de düşünülmüştü. Deneyin çalışmaları 1930 yıllarda “Project Rainbow” ismiyle Chicago Üniversitesi’n de başlatıldı. Bir yıl aradan sonra çalışma Princeton Üniversitesi’nde devam ettirildi. Projede yer alan bilim adamları, Einstein, Dr. Johnvon Neumann ve Dr. Nikola Tesla’ydı.

Teori bölüm 1
1943 yılında gerçekleştirilen ve başarılı! sonuçlar veren Philadelphia Deneyi Alvar Hanso’yu çok etkilemiştir. Kendi deney ve araştırmaları için tasarladığı adanın elektromanteyik bir alan arkasında gizlenebilir (görünmez) olması düşüncesi Alvar Hanso’yu harekete geçirdi. Uzun bir çalışma dönemiminin ardından Alvar Hanso, Philadelphia Deneyi’ni modelleyerek adanın elektromanyetik bir alan arkasında görünmez olmasını sağladı.

Deney bölüm 2
Deneyin mürettebat bulunan bir gemide yapılması bilim adamları tarafından büyük bir risk taşıdığı için kabul edilmezken, Amerikan Donanması bu konuda ısrarlıydı. Donanmanın ısrarlarının devam etmesiyle beraber iki dev jeneratör geminin ön tarafına monte edildi, buradan geminin güvertesine 4 manyetik ışın yayılacaktı. 3 RF vericisi, 3000 adet 6L6 güç artırıcı tüp, iki jeneratörün oluşturduğu gücü yayacaklardı. Özel senkronizasyon ve modülasyon devreleriyle diğer ekipmanlar; oluşan kütlesel elektromanyetik alanları indirgerken, kırılmış ışınlar ve radyo dalgaları gemiyi saracak ve sonuçta gemi düşman gözlemcileri için görünmez olacaktı. 27 Ağustos tarinde USS Eldridge gemisi metal kafeslerde saklanan hayvanlarla beraber deney için hazırlandı. Deney jenaratörlere güç verilerek başlatıldı. Manyetik alan oluşmaya başlamıştı. Daha sonra gemiyi yeşilimsi bir sis örtmeye başladı ve USS Eldrigde kaybolmaya başladı. Kısa bir sürenin ardından gemi tamamen gözden kaybolmuştu. Herşey planlandığı gibi ilerliyordu. 15 dakika sonra verilen emirin ardından şalter kapatıldı. Şalterin kapatılmasıyla beraber yeşil sis tekrar ortaya çıktı ve USS Eldridge yeniden görünmeye başladı. Fakat gemi materyalize olduğunda birçok hayvanın kaybolduğu, gemide kalanlar üzerinde yanık izlerinin olduğu ve birçoğunun anormal davranışlar gösterdiği görüldü. Deney gerçek bir mürettebat ile kesinlikle gerçekleşmemeliydi.

Teori bölüm 2
Philadelphia deneyinin ilk aşamalarında kullanılan metal kafesler içinde saklı hayvanlar; adada bulunan farklı hayvanların ve kafeslerin neden orada olduğunu açıklıyor. Ayrıca deney sonrası anormal davranışlar sergileyen ve saldırganlaşan hayvanlar; adada başıboş gezinen kutup ayısının, Hurley Bird olarak da bilinen saldırgan kuşu ve Sawyer’ın yakaladığı inanılmaz derecede yüksek ses çıkartan kurbağanın davranışlarını da açıklıyor.



Deney bölüm 3
28 Ekim 1943′te deney yine aynı gemide donanım değiştirilerek gerçek bir mürettebat ile tekrarlandı. Jeneratörler çalışmaya başladıktan hemen sonra gemi hemen hemen görünmezlik çizgisine ulaşmıştı, sadece burnu ve arkası görülüyor, arada ise bazı çizgiler belli belirsiz seçiliyordu. Sonra sadece su üzerinde tekne boyunda bir çizgi kaldı. Bir iki dakika sonra mavi bir ışık parladı ve o çizgide yok oldu. Gemi tamamen yok olmuştu. Bir kaç dakika sonra millerce uzakta Norfolk’ta ortaya çıktı. Göründükten biraz sonra bilinmeyen bir nedenle yine kayboldu ve Philadelphia’da tekrar ortaya çıktı. Bu kez durum çok ciddiydi, tüm mürettebatın başı beladaydı. Bazıları yok oldu ve bir daha geri dönmediler. En korkuncu beş tane denizcinin geminin eriyen ve sonra yine katılaşan metal levhalarının içinde kalmalarıydı. Bazıları delirirken, bazılarının psişik yetenekleri gelişmişti, sokakta yürürken kaybolan ve yine ortaya çıkan insanlar vardı. Manyetik alanın içinde kalan mürettebattan kaybolanlar ancak birisinin yüzüne ve eline dokunulmasıyla görünür hale geliyorlardı, yani dokunmanın giysinin olmadığı bir yere yapılması gerekiyordu. “Donma” adı verilen bu olay saatlerce, günlerce sürebiliyordu, hatta bir tayfa tam altı ay donmustu ve altı ay sonra kurtarılabildi. Deney gerçek bir mürettebatla gerçekleştirildiğinde ortaya çıkan sonuçlar büyük bir sırrın başlangıcı oldu. Amerikan Donanması bu tarihten sonra deneyi yaptığını kabul etmedi.

Teori bölüm 3
Alvar Hanso gerek elinde bulunan donanma gerekse kendisi için çalışan bilim adamlarının başarısıyla modellediği deneyi başarı ile gerçekleştirdi. Ada elektromanyetik bir alan arkasında görünmez hale gelmişti. İkinci sezon sonunda gökyüzünü kaplayan mor renk elektromanyetik alanın Philadelphia deneyindeki yeşilimsi renkteki sise işarettir.



Girilen rakamlar sayesinde adanın gizliği sağlanmakta ve adanın dış dünya ile ilgisi kaybolmaktadır. Adaya geldikten sonra deneyimli bir denizci olmasına ve millerce yol katetmesine rağmen Desmond’ın sürekli olarak adanın çevresinde dolanmasının nedeni elekromanyetik alan olarak açıklanabilir. Ayrıca Desmond’ın adanın bulunduğu alanı bir kar küresine (snowglobe) benzetmesinin nedeni de adanın elektromanyetik bir alan içinde bulunması ve dış dünya ile bağlantısının olmamasıdır. Ayrıca Walt ve Micheal’ı serbest bıraktıklarında rahat tavırlar sergileyen ve adanının etrafında dönüp duracaklarını söyleyen “diğerleri” (others) elektromanyetik alanın farkındadır. Benzeri bir şekilde Sayid, Jin ve Sun’ın tekneyle adanın etrafında dönüp duracağı “diğerleri” others tarafından ifade edilmiştir. Uçağın adaya düşmesinin nedeni elektromanyetik alanın numaraların girilmemesi ile ortadan kalkmasıdır. Uçak düştükten sonra tekrar numaralar girilerek ada elektromanyetik alan içerisine alınmıştır. Desmond’ın gelecek hakkındaki tahminleri ikinci sezon finalinde gerçekleşen elektromanyetik alan deşarjıyla birlikte gelen patlamanın etkisi olabilir. Philadelphia deneyi sonrasında da mürettebatta psişik yeteneklere sahip olanlar gözükmüştür. Henüz yayınlanmamış olmasına rağmen 3. sezon 4. bölümde Desmond’ın üzerinde çalıştığı cihaz, elektromanyetik alandan çıkışı sağlayan bir açık bulmak için düzenlenen bir sistem (yol gösterici) olabilir.



Deney bölüm 4
“Biz bir zaman dizisi içerisinde yaşıyoruz her hareketimizde bir an geçiyor ve zamanı olmadan süregelen uzayla çevriliyiz. Uzay - Zaman içinde bir yerde, bir an için var olduğumuzda, oluşan zaman karesi yani o anın resmi, lokal Uzay - Mekan koşulları gereğince yakalanır ve dünyadan çıkarak güneş sistemine yayılır ama uzaya gitmez ve Güneş sisteminin çevresinde yörüngeye girer. Bu “Işınlanma” gibidir.Yani her hareketimizin bir resmi çekilip, uzaydaki albümde yerini alır. Bu sonsuz zaman resimleri veya dilimleri dünyanın varoşundan beri vardır. Yani dünya zamanı içinde değilde, uzay zamanı içinde geri dönüp tüm resimleri görebiliriz. Bu oluşumun diğer koşulu bugünün emilme özelliğidir. İçinde bulunduğumuz an bir balon gibi şişerek holografik bir görüntü oluşturur; bu anlık resimlerin biriktiği bir alandır ve özel bir uzay alanındadır. Yani o alanda geçmişdeki tüm anlar vardır; işte USS Eldridge’nin Norfolk’ta ortaya çıkmasının nedeni geçmişinde orada bulunmasıdır; çarpılan Uzay - Zaman alanında geminin geçmişte orada bulunduğu anı resmi ortaya çıkmış ve gemi görünmüştür. Yani o anda hem Philadelphia’da hemde Norfolk’tadır. Eğer zaman alanını yeterince bozabilirsek, geçmiş herhangi bir yerde görünebilir. İki tane balon düşünün; birisinin içinde Philadelphia’da USS Eldridge bulunsun; diğer balon ise Norfolk’ta ama içi boş. Bu boş balonda madde olmayan holodrafik görüntü beliriyor ve bu görüntü geçmişte bir yerde olan uzaysal bir imaj. Geçmişteki her zaman resmi bir holografik bir imaj balonu olarak vardır. Bunu bir çizgi filmin kareleri olarakta düşünebilirsiniz. Bu resim dizisi her varolan her şey için oluşmaktadır. Eğer biz Philadelphiya’da bulunan USS Eldridge’nin kendisinin bulunduğu dolu balonu sıkıştırırsak, Norfolk’daki boş balona giden maddi bir bağlantı koridoru yada madde tüpü oluştururuz.”

Teori bölüm 4
Yukarıdaki karmaşık anlatımın özetinde uzayda geçmişe ait görüntülerin saklandığı ve gerçek hayatta bulunmadıkları yer ve zamanlarda görüntülenebileceği anlatılıyor. Bu doğrultuda Jack’in babasını, Hurley’in akıl hastanesindeki arkadaşı Dave’i, Kate’in siyah atını adada görmesini ve diğer birçok hayal ve doğaüstü görüntüler uzay-mekan ve uzay-zaman kavramları ile açıklanabilir.


Lost Hakkında Bilinmesi Gerekenler...

1. "Lost", dört ya da beş sezon olarak planlanmış... Hikayenin nasıl başlayıp nasıl biteceği en başından beri biliniyormuş. Yapımcılar, fazladan bir sezonun hikayeyi uzatmak olacağını düşünüyor...
2. Dizide bir soru işareti ortaya konulduğunda, cevabı mutlaka yapımcılar tarafından biliniyordur. Ancak yapımcıların, tepkilerini dikkate aldığı fan'ların, dizinin gidişatını etkileyebildiklerini de belirtelim.
3. "Lost"un merakla beklenen 3. sezonuna çok farklı bir duygu hakim olacak ve yeni sezon, daha çok macera üzerine odaklanacak.
4. 3. sezonun mini bir seri şeklinde planlanan ilk altı bölümü; Jack, Kate ve Sawyer'ın tutsaklığı konusuna ayrılacak.
5. Yeni sezonda 'Diğerleri' hakkında çok daha fazla bilgi edineceğiz. Ayrıca, Locke, Desmond ve Echo'ya neler olduğu da açığa çıkacak.
6. Yeni bir hikaye üzerine odaklanan bir "Lost" oyununun. UBİSOFT tarafından gelecek yıl çıkarılması planlanıyor.
7. "Lost"un cep telefonları için tasaralanan mobil oyunu ise, 2007'nin başlarında oyun tutkunlarıyla buluşacak.
8. Dizinin 2. sezon DVD'sinde, Sawyer'ın dillere pelesenk olmuş repliklerinin tamamı yer alıyor... Ayrıca DVD'de diziden çıkarılmış sahneleri bulmak da mümkün...
9. Dizide Iraklı asker Sayid'i canlandıran karizmatik oyuncu Naveen Andrews, geçtiğimiz ay gizemli bir sarışınla California sahilinde öpüşürken yakalandı. Ancak ünlü aktör, olaydan sadece birkaç saat önce People dergisine Barbara Hershey'le olan uzun süreli ilişkisinin 'iyi ve saf' olduğunu açıklamıştı.
10. "Uzay Yolu" serisinin 11. macerasnda yönetmen koltuğuna, "Lost"un yaratıcısı, ünlü yapımcı J.J. Abrams oturacak. Abrams'ın da bir "Uzay Yolu" fanatiği olduğunu belirtelim.
(Ekim 2006)

6 Ekim 2007 Cumartesi

L. Scott Caldwell ( Rose Nadler )

http://images.wikia.com/lost/images/4/4c/L_Scott_Caldwell_.jpg
L. Scott Caldwell ;

Doğum Tarihi ve Yeri: 17 Nisan 1944
Chicago, Illinois, Amerika


Filmografi
1. "Cold Case"
2. "Ghost Whisperer"
3. "ER"
4. Gridiron Gang (2006)
5. "Lost"
6. "Nip/Tuck"
7. "Queens Supreme" (2003) TV
8. "The Court"
9. Dragonfly (2002)
10. "Passions"
11. "The Practice"
12. "Kate Brasher"
13. "The Division"
14. "Judging Amy"
15. "City of Angels"
16. Mystery, Alaska (1999) .... Judge McGibbons
17. "Chicago Hope"
18. "JAG"
19. The Last Man on Planet Earth (1999) (TV)
20. Graham's Diner (1999)
21. Intimate Betrayal (1999) (TV)
22. "Any Day Now"
23. Weapons of Mass Distraction (1997) (TV)
24. "Murder One"
25. Dying to Be Perfect: The Ellen Hart Pena Story (1996) (TV)
26. "The Pretender"
27. Twilight Man (1996) (TV)

Rose Nadler ;


> Ada'dan Önce

Rose hayatına yanlız olarak devam etmektedir. Öncesine dair bildiğimiz, Bernard ile bir kış gecesi tanışdıkları ve bundan sonra birbirlerine aşık olarak evliliğe varan bir ilişkileri olduğudur. Ayrıca Rose'un tedavisi olmayan bir hastalığı vardır ve hiç bir yol bu hastalığa çare olmaz. Hatta Bernard bir keresinde Rose'u insanları iyileştirme gücüne sahip olduğuna inanılan bir kişiye götürür, ama burada adam Rose'u tedavi etmeyi hissettiği farklı enerji yüzünden reddeder. Dönüş yolculuğunda Bernard ile birlikte 815 numaralı uçağa binerler


> Ada'dan

Rose adaya düştükleri ilk andan itibaren sinirine en çok hakim olabilen karakterlerden birisidir. Aynı uçakta olan fakat kaza sırasından uçağın arka tarafında olan Bernard'ın yaşadığına dair inancını bir an olsun yitirmez ve bu kuvveti kimi zaman çevresindekilere örnek ve destek olur.

Bernard'ın dönüşü ile Rose'un mutluluğu geri döner. Zamanın çoğunu kazazedelerin mutfak ve çamaşır işleri ile doldurarak geçirir.

Sam Anderson ( Bernard Nadler )

http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/1/13/180px-Sam2006.jpg
Sam Anderson ;

Doğum Tarihi ve Yeri: Wahpeton, North Dakota, Amerika


Filmografi
1. "Lost" 2. "Cold Case"

3. Touched (2005/I)

4. "Medium"

5. "Pasadena"

6. "ER"

7. "Malcolm in the Middle"

8. "Boston Legal"

9. "CSI: Crime Scene Investigation"

10. "Married to the Kellys"

11. Secret Santa (2003)

12. "Miracles"

13. "Boomtown"

14. "Without a Trace"

15. "Judging Amy"

16. The Commission (2003) .... Dr. Shaw

17. "Presidio Med"

18. "CSI: Miami"

19. "Wolf Lake"

20. "Family Law"

21. "The Court"

22. "Everybody Loves Raymond"

23. "The Chronicle"

Bernard Nadler ;


ADA'dan Önce;

> Rose'un kocası. Bir önceki eşini kaybetmiş. Rose ile bir kış gecesi yolda tanışıyorlar ve ikiside birbirlerininden çok hoşlanrak bir ilişkiye başlıyorlar. Bernard Rose'u, Rose'un yaşayacak çok az vakti kaldığını öğrendiğinde dahi evlenme teklifinden vazgeçmeyecek kadar çok seviyor.




ADA'da

> Adaya arka taraftakilerin yanında düşüyor. Adaya düştüklerinde Bernard'ın oturduğu koltuk parçası bir ağacın yüksek ucuna asılı kalıyor ve Goodwin'in uyarısı ile Ana-Lucia ve Goodwin tarafından kurtarılıyor. Rose'un yaşadığına dair umudunu hiç yitirmiyor. Onların olduğu tarafa gelen Sawyer, Michael ve Jin ile Rose'un yanına dönüyor. İlerleyen zamanda topluluğa dahil olan Bernard bir sefer devasa bir uyarı işareti için yardım istiyor fakat bu işi tamamlayamıyor. Hala eşi ile adada yaşıyor.

Malcolm David Kelley ( Walter "Walt" Lloyd )

http://www.channel4.com/entertainment/tv/media/L/lost/malcolm.jpg

Malcolm David Kelley;


Doğum Tarihi ve Yeri: 12 Mayıs 1992
Bellflower, California, Amerika

Filmografi
1. "Lost"
2. "My Name Is Earl"
3. "Law & Order: Special Victims Unit"
4. Knights of the South Bronx (2005) (TV)
5. "Eve"
6. You Got Served (2004)
7. Antwone Fisher (2002)
8. "Judging Amy"
9. "Girlfriends"
10. "Malcolm in the Middle"
11. "For Your Love"

Walter "Walt" Lloyd ;


> Ada'dan Önce
- Bebekliğinin ilk dönemlerini Amerika'da babası ve annesinin birlikte olduğu dönemde geçiren Walt, annesinin Avusturalya'daki iş teklifini kabul etmesi ile küçük yaşında ülke değiştirmek zorunda kaldı. 12 yaşına, annesinin ölümüne kadar burada annesi ve annesinin yeni eşi ile (Üvey baba değildi) yaşadı. Bu zaman zarfında kimilerince Walt'un özel bir çocuk olduğuna inanıldı.

Babasının, annesinin ölümünün ardından Walt'u velayetine almak için Avusturalya'ya gelmesinin ardından Vincent'ı da yanlarına alarak 815 numaralı uçuşla havalandırlar.


> Ada'da
- Ada'ya düşmelerinin ardından, zaten oğlu ile ilişkileri yeni olan babası tarafından aşırı korumacı bir şekilde kontrol edildi. Bu sırada adada kendine yakın gördüğü Locke ile sohbetlere başladı, oyunlar oynadı, babasının aksine çocuklarla nasıl iletişim kuracağını bilen Locke ile arası çok daha iyi oldu. Hatta kaybolan Vincent'i Locke yaptığı bir düdük ile buldu fakat Walt'un bundan hiç haberi olmadı.

Bazı teorilere göre Walt'ın metallere etki edebilme gibi bir özel yeteneği var. Hatta Locke'un bıçağı ile yaptığı ilk deneme atışında başarılı olması bunu destekler bir andı.


Walt, adadan kurtulmak için yapılan salın "Diğerleri" tarafından batırıldığı sırada Walt da kaçırıldı. Ve "Diğerleri"nin Michael'a sunduğu teklif doğrultusunda Michael Jake, Kate ve Sawyer'ı getirene kadar onların gözetiminde kaldı. Arından Michael ile birlikte bir tekne ile adadan ayrıldı.

Cynthia Watros ( Libby )

http://img156.imageshack.us/img156/4558/blibby0gb.jpg
Cynthia Watros;

Doğum Tarihi ve Yeri: 2 Eylül 1968

Lake Orion, Michigan, Amerika


Filmografi
1. My Ex Life (2006) (TV) (filming)
2. Frank (2007) (post-production)
3. "Lost"
4. Just Pray (2005)
5. American Crude (2005)
6. "The Drew Carey Show"
7. Duane Incarnate (2004)
8. "Titus"
9. "A Nero Wolfe Mystery"
10. P.S. Your Cat Is Dead! (2002)
11. Yellow Bird (2001)
12. Mercy Streets (2000)
13. Blink of an Eye (1999)
14. "Another World" (1964) TV Series
15. "Profiler"
16. "Spin City"
17. His and Hers (1997)
18. Cafe Society (1995)
19. "The Guiding Light" (1952) TV Series
20. "New York Undercover"


Libby ;

> Ada'dan Önce;

Libby'nin adadan önceki yaşamına dair bildiklerimiz; Psikiyatrist olduğunu söylediği ile sınırlı. Bu tabi Libby'nin söylediği. Ama daha da önemlisi Hurey'in Dave ile ilgili yaşadığı geri dönüşlerdeki gerçek; Libby'de Ada'dan önceki yaşamında akıl hastanesinde tedavi görmüş. Nedenini bilmiyoruz, hatta gerçekten Psikyatr olup olmadığını da bilmiyoruz.

> Ada'da

Libby, Eko, Ana-Lucia ve diğer 23 kişi ile birliklte uçağın kopan kuyruk tarafındakiler ile birlikte düştü adaya. Burada bildiği ilk yardım teknikleri ve söylediğine göre doktorluk geçmişinin getirisi ile imkanların elverdiğince yaralılara yardımcı oluyor. Geçen bu ilk zamanlarda Libby grubun sessizce Ana-Lucia'yı takip edenlerinden oluyor. Sawyer, Jin ve Michael'ın onları kendi sahil taraflarına götürmelerinden itibaren daha rahat yaşamaya başlıyor ve burada Hurley ile duygusal bir yakınlaşma başlıyor aralarından. Hurley'i yaşadığı psikolojik bunalımdan kurtarıyor.

İlk romantik buluşmalarında Hurley, battaniye almayı unutunca Libby Hatch'e bunun için gidiyo ve burada Michael'ın planının hesaplanmayan tarafı oluyor ve Michael'ın silahından çıkan kurşunla ölüyor.

Harold Perrineau ( Michael Dawson )

http://www.channel4.com/entertainment/tv/media/L/lost/harold.jpg

Harold Perrineau ;


Doğum Tarihi ve Yeri: 7 Ağustos 1963
Brooklyn, New York, Amerika


Filmografi
1. Random Acts of Kindness (2007)
2. 28 Weeks Later... (2007) (filming)
3. Gardens of the Night (2007) (filming)
4. Your Name Here (2007) (post-production)
5. "Lost"
6. The Matrix Online (2005)
7. The Matrix Revolutions (2003)
8. "Dead Like Me"
9. Enter the Matrix (2003)
10. The Matrix Reloaded (2003)
11. "Oz"
12. On_Line (2002)
13. Prison Song (2001)
14. Someone Like You... (2001)
15. Overnight Sensation (2000)
16. Woman on Top (2000)
17. "Saturday Night Live"
18. The Best Man (1999/I)
19. Macbeth in Manhattan (1999)
20. A Day in Black and White (1999)
21. The Tempest (1998) (TV)
22. Lulu on the Bridge (1998)
23. Come to (1998)
24. "Living Single"
25. "ER"
26. The Edge (1997)
27. Romeo + Juliet (1996)

Michael Dawson ;

ADA'dan Önce;

Amerika’da karısı ve çocuğuyla beraber yaşamını sürdürmektedir. Karısı avukatlık yaparken kendisi ressamlıkla meşguldür. Karısının karşısına çıkan Avrupa’da çalışma fırsatından sonra hayatı karışır. Bir süre çocuğuyla birlikte Avrupa’da çalışan karısı Amerika’ya geri döndüğünde Michael’a, Brian evlenip Avustralya’ya gideceğini söyler bu yüzden dava açılır ancak Michael çocuğuna annesi kadar iyi bakabilecek durumda olmadığı kararı çıktığından davayı kaybeder.

Bir gün eşinin öldüğü haberini alır ve oğlunu almaya Avustralya’ya gider. Ancak Walt babasını tanımadan büyüdğü ve babasının mektuplarından haberdar olmadığı için Michael’a ters davranır. Üzedinde büyük baskı bulunan Michael ise ne yapsa Walt’u memnun edemez.


ADA'da

Ada öncesi bu durum adada da devam eder. Bu arada Walt, Locke ile arkadaşlık kurmaya başlar ancak bu Michael’in hiç hoşuna gitmez ve Walt’a karşı sert davranmaya devam eder. Mıchael adadan bir an önce kurtulmak gerektiğini düşünenlerdendir. Bu yüzden bir sal yapmaya başlarlar ancak sal bir gece yakılır. Sonradan öğrenilir ki salı yakan Walt’tur. Sal tekrar yaplır ancak gece vakti sallarına yaklaşan bir bottan sala bomba atılır ve sal parçalanır. Ve bu arada Walt, saldakiler tarafından kaçırılır.

Michael bundan sonra oğlunu bulmak için yoğun çaba sarfeder. Hatta tek başına diğerlerini bulup oğlunu kurtarmak için adanın diğer tarafına geçer. Diğerleri Michael’a oğlunu almak istiyorsa verecekleri listedeki kişileri getirmesini söyler. Michael da bunun üzerine geri döner ve bu sırada Ana Lucia ve Libby’i vurarak öldürür. Listedekileri de beraberinde götürerek diğerlerine teslim eder.

Michael ve Walt, diğerlerinin verdikleri tekne ile adadan ayrılır(?)

Ian Somerhalder ( Boone Carlyle )

http://www.stormmodels.com/images_models/3184/Ian_Somerhalder_1.jpg
Ian Somerhalder;

Doğum Tarihi ve Yeri: 8 Aralık 1978, Covington, Louisiana, Amerika


Filmografi
1. "Marco Polo" (2006) (mini)

2. The Sensation of Sight (2006)

3. TV: The Movie (2006)

4. "Lost"

5. Pulse (2006)

6. Recess (2004)

7. The Old Man and the Studio (2004)

8. "Smallville"

9. In Enemy Hands (2004)

10. Fearless (2004) (TV)

11. "CSI: Miami"

12. "Law & Order: Special Victims Unit"

13. The Rules of Attraction (2002)

14. "CSI: Crime Scene Investigation"

15. Changing Hearts (2002)

16. Life as a House (2001)

17. Anatomy of a Hate Crime (2001) (TV)

18. "Young Americans"

19. "Now and Again"

20. Celebrity (1998)

21. "The Big Easy"


Boone Carlyle ;


ADA'dan Önce;

> Shannon'un Babası ortak üvey kardeşi. Shannon'a içten içe bir aşk beslemiş fakat bunu üvey kardeşine gösteremeyeceği için duygularının tam tersini ona göstermiş; aşağılama, başarısız bulma. Ama çok sert duygular değil. Hatta Shannon için gerçek bir kardeş gibi olmuş. Annesinin, Babasının ölümünün ardından Shannon'un parasını kesmesinin ardından ona yardım etmiş.


Annesinin verdiği bir işte çalışıyormuş. Bir gün Shannon'un sevgilisi tarafından kötü muamele gördüğü haberini kardeşinden aldığında onu kurtartıp geri getirmek için Avusturalya'ya gidiyor ve Shannon'un bir planına maruz kalıyor. Dönüş uçağında da Shannon ile birlikteydiler.


ADA'da

> Adaya düştükleri ilk günden itibaren, yardım sever bir tavır sergiledi. Jack'in yardım taleplerine hep ilk gönüllülerden birisi olarak katıldı. Shannon'un adadaki ilk günlerde "zaten kurtulacağız, bir şey yapmaya gerek yok" tavrı yüzünden onunla çok kavga etti. İlerleyen zamanlarda Jhon Locke'un yanından ayrılmamaya başladı. İlk İstasyonu (The Hatch) beraber buldular. Bu sıralarda tıpkı Jhon gibi adada daha az vakit geçirir, istasyonun kapağını açmak içinse daha çok vakit geçirir oldu. Bu denemelerin sonlarına doğru Boone, hon Locke'un rüyasında gördüğü yeri işaret edince bir uçak gördü ve bu uçağı yardım için kullanabileceğini düşünerek ona girdi ki uçak tam uçurmunun kenarında ve ağaçlara takılı şekilde duruyordu. Uçak düştü ve Boone çok ağır yaralar aldı. Jhon olabildiğince hızlı Boone'u Jack'e götürdü fakat Jack'in elinden gelen bir şey yoktu. Ada da hayatına veda etti.

Michelle Rodriguez ( Ana-Lucia Cortes )

http://www.hollywood-celebrity-pictures.com/Celebrities/Michelle-Rodriguez/Michelle-Rodriguez-25.JPG
Michelle Rodriguez;

Doğum Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 1978, Bexar County, Texas, Amerika


Filmografi
1. "Lost"
2. The Breed (2006) .... Nicki
3. "IGPX: Immortal Grand Prix" (2005) TV
4. BloodRayne (2005)
5. Sian Ka'an (2005)
6. Control (2004)
7. S.W.A.T. (2003)
8. Blue Crush (2002)
9. Resident Evil (2002)
10. The Fast and the Furious (2001)
11. 3 A.M. (2001)
12. Girlfight (2000)


Ana-Lucia Cortes ;

> ADA'dan Önce;
Los Angeles Polis Teşkilatında çalşıyordu. Aynı zamanda şefi de olan annesi tarafından sinirlerine hakim olamadığı için görevden uzaklaştırıldı ve psikolojik tedavi görmek zorunda kaldı. Silah tutkusu ve sinirililiğ birleştiği zamanlarda kontorülünü kaybettiği oldu fakat bir seferinde, bebeğinin ölümüne neden olan bir suçluyu tam altı el sıkarak öldürdü. Olay üzerine kalmadı fakat görevinden tamamen ayrıldı.

Geçen zamanın ardından bir hava alanında güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Buradaki görevinde Jack Shephard'ın babası Christian Shephard ile tanıştı ve ondan gelen özel korumalık görevini kabul etti. Onunla birlikte Avusturalya'ya gitti. Christian Shephard'ın ölümünün ardından Amerikaya dönüş için Oceanic Uçuş 815 sefer sayılı uçakta arka tarafta 42F numaralı koltuğa oturdu. Hatta uçuş için hava alanında beklerken Jack ile bir sohbeti oldu


> Ada'da
Uçağın arka tarafındakilerle birlikte adada sahile yakın bir yerde suya çakılanların içindeydi. Kurtulmayı başardıktan sonra hayatta kalanlara yardım etmeye çalıştı, ilk günlerde Goodwin'in yardımı ile Bernard'ı ağaçta asılı kaldığı yerden kurtardı. Daha sonraki günlerde açlık ve susuzlukla ölümleri artan grubun liderlerinden oldu. Güven içinde saklanabilecekleri bir Hatch bulmadan önce Goodwin'inin diğelerinden olduğunu anladığında onu öldürdü. Sayıları gittikçe az kaldıkları günlerde onların bulunduğu tarafa gelen Michael, Sawyer ve Jin'in ağzından laf almak için onlar gibi kapatılmış numarsı yaptı ve bilgileri aldı. Ardından onların geldiği yere gitemeye karar vermede öncü oldu.

Shannon'u Diğerlerinden birisi zannederek kaza sonucu öldürdü. Sinirine ilk günlere göre çok daha fazla hakim oluyordu. Jake ile iyi bir iletişimleri vardı.

Bir seferinde Sawyer'dan istediğini alabilmek için kadınlığını kullanmak zorunda kaldı ve istediğini aldı.

Michael'in adaya dönüşünün ardından (Diğerlerinin elinden kurtulup!), Michael'ın oğlunu kurtarma planına, Libby ile birlikte kurban gitti.

Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mr. Eko)

http://www.10800.ru/wp-content/uploads/2007/02/eko7vm.jpg
Gerçek Adı: Adewale
Akinnuoye-Agbaje
Doğum Tarihi: 22 Ağustos
1967
Doğum Yeri: Londra, İngiltre
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.87 metre, Nijerya asıllı
Eğitim: Londra Üniversitesi, hukuk master
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1994
Burcu: Yay
Adewale Akinnuoye-Agbaje Hakkında
- Dil konusunda cok yetenekli. Italyanca, Yoruba, Swahili ve Fransızca biliyor.


Mr. Eko

Adewale A. Agbaje Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Mistereko
Linc's (1998) .... Winston Iwelu
Oz (1997) .... Simon Adebisi (1997-2000)
20,000 Leagues Under the Sea (1997) .... Cabe Attucks
TV Filmleri
Kemble (2000) .... Joe
Deadly Voyage (1996) .... Emmanuel
Sinema Filmleri
Get Rich or Die Tryin' (2005)
Mistress of Spices (2005) .... Kwesi
Unstoppable (2004) .... Junod
On the One (2004) .... Bull Sharky
The Bourne Identity (2002) .... Nykwana
Lip Service (2001) .... Sebastion
The Mummy Returns (2001) .... Lock-Nah
Enslavement: The True Story of Fanny
Legionnaire (1998) .... Luther
Ace Ventura: When Nature Calls (1995) .... Hitu
Delta of Venus (1995) .... Voodoo Man
Congo (1995) .... Kahega, Kelly's Guide

Elizabeth Mitchell (Juliet)

http://tv.rtp.pt/wportal/press/fxs_fotos/lost3/LOST_Y3_GAL_ElizabethMitchell.jpg
Gerçek Adı: Elizabeth Mitchell
Doğum Tarihi: 27 Mart 1970
Doğum Yeri: California, USA
Fiziksel Özellikler: Boyu 1,75 metre, sarışın, mavi gözlü
Eğitim: Londra Üniversitesi, hukuk master
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1993
Burcu: Boğa
Elizabeth Mitchell Hakkında
- Aktör Chris Soldevilla'yla evli ve bir oğlu var
- Angelina Jolie ile kamera karşısına geçtiği "Gia" filmiyle adını duyuran Mitchell; "ER", "House", "Boston Legal", �C.S.I.� ve �Law & Order: SVU� gibi pek çok dizide misafir oyuncu olarak rol aldı
- Uzun bir tiyatro geçmişi bulunuyor
- Frequency filminin çekimi sırasında burnu kırıldı

Juliet
"Diğerleri"nden olar Juliet yumuşak başlı ve sevecen biri. Tıbbi geçmişi var.

Elizabeth Mitchell Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Juliet
TV Filmleri
Haskett's Chance (2006) Ann Haskett
3: The Dale Earnhardt Story (2004) Teresa Earnhardt
Man and Boy (2002) Cyd Mason
The Linda McCartney Story (2000) Linda McCartney
Gia (1998) Linda
Comfort, Texas (1997)
Sinema Filmleri
Running Scared (2006) .... Edele
The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006) .... Mrs. Claus/Carol Calvin
The Santa Clause 2 (2002) Carol Newman
Hollywood Palms (2001) .... Blair
Double Bang (2001) .... Dr. Karen Winterman
Nurse Betty (2000) .... Chloe Jensen
Frequency (2000) .... Julia 'Jules' Sullivan
Molly (1999) .... Beverly Trehare

Daniel Dae Kim (Jin)

http://img.timeinc.net/people/i/2005/features/magstories/051128/ddkim.jpg
Gerçek Adı: Daniel Dae Kim
Doğum Tarihi: 4 Ağustos 1968
Doğum Yeri: Pusan, Korea
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.67 metre, Koreli
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1991
Burcu: Aslan
Daniel Dae Kim Hakkında
-Haverford College ve Bryn Mawr College'den Tiyatro ve Politika bölümlerinden mezun oldu
- New York Üniversitesi'nden Oyunculuk Yüksek Lisansı aldı
- Ailesi iki yaşındayken Pennsylvania'ya taşındı
- Şimdilik hiç ödül almadı, hiçbir ödüle aday gösterilmedi


Jin
İngilizceyi pek iyi konuşamayan garip ve itici bir adam. Karısı Sun'ı çok kıskanıyor ve onun adeta muhafızı gibi kontrolü altında tutuyor.

Daniel Dae Kim Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Jin
"Crusade" (1999) .... John Matheson
TV Filmleri
Momentum (2003) .... Agent Frears
Murder, She Wrote: A Story to Die For (2000).... Everett Jay
Brave New World (1998) .... James Ingram
Sinema Filmleri
The Untitled Onion Movie (2005) .... Ivy
The Cave (2005) .... Alex Kim
Crash (2004) .... Park
Spider-Man 2 (2004) .... Raymond
Sin (2003/I) .... Lakorn
Ride or Die (2003) .... Miyako
Hulk (2003) .... Aide
Cradle 2 the Grave (2003) .... Visiting Exp
Looking for Bobby D (2001) .... Timmy
For Love of the Game (1999) .... E.R.
No Salida (1998) .... Hu-jan
The Jackal (1997) .... Akashi
Addicted to Love (1997) .... Undergrad As
American Shaolin (1991) .... Gao

Yoon-jin Kim (Sun)

http://www.cinematocasa.it/public/images/Kim22.jpg
Gerçek Adı: Yoon-jin Kim
Doğum Tarihi: 7 Kasım 1973
Doğum Yeri: Seoul, S Korea
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.68 metre, Koreli
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1999
Burcu: Akrep
Yoon-jin Kim Hakkında
- Kore doğumlu ancak New York'de büyüdü

Sun
Jin'in karısı. İngilizce bildiğini kocasından ve diğer kazazedelerden saklıyor. Bitkiler konusunda bilgi sahibi. Dr John'a tedavi konusunda yardımcı olmaya çalışıyor. Kocasının baskısından bunalmış. Uçağa binmeden önce onu terkedip Amerika'ya kaçmayı düşünüyordu. Korenin seçkin ve zengin bir ailesinin kızı.

Yoon-jin Kim Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Sun
Sinema Filmleri
Milae (2002) .... Mi-heun
Yesterday (2002) .... Hui-su
Iron Palm (2002) .... Ji-ni
Rush! (2001) .... Seo-Yeong
Danjeogbiyeonsu (2000) .... Yeon
Swiri (1999) .... Lee, Myung-hyun

Michael Emerson (Ben)

http://images.broadwayworld.com/columnpic/festen9.jpg
Gerçek Adı: Michael Emerson
Doğum Tarihi: 1954
Doğum Yeri: Iowa, USA
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.73 metre,
Eğitim: Drake Üniversitesi, Tiyatro
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1990
Michael Emerson Hakkında
- 1998 yılından beri aktris Carrie Preston ile evli
- Daha çok tiyatro oyuncusu olarak tanınan Emerson "Saw" ve "The Laramie Project" gibi birkaç filmde de rol aldı.

Benjamin (Ben)
"Diğerleri"nin lideri.

Michael Emerson Filmografi
TV Dizisi
"Lost" .... Ben Linus
TV Filmleri
Grace & Glorie (1998) .... Arnold Dudley
Orpheus Descending (1990) .... Clown
Sinema Filmleri
Jumping Off Bridges (2006) .... Frank Nelson
The Legend of Zorro (2005) .... Harrigan
29th and Gay (2005) .... Gorilla Man
Straight-Jacket (2004) .... Victor
Saw (2004) .... Zep Hindle
The Laramie Project (2002) .... Reverend
For Love of the Game (1999) .... Gallery Doorman
Playing by Heart (1998) .... Bosco
The Impostors (1998) .... Burtom's Assistant
The Journey (1997) .... Michael

Henry Ian Cusick (Desmond)

http://z.about.com/d/lost/1/0/i/5/-/-/Desmond.jpg

Gerçek Adı: Henry Ian Cusick
Doğum Tarihi: 17 Nisan 1967
Doğum Yeri: Trujillo, Peru
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.83 metre
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1997
Burcu: Koç
Henry Ian Cusick Hakkında
- Perulu bir anneyle İskoç bir babanın çok az İrlanda aksanına sahip oğlu
- Büyük Britanya'nın en meşgul tiyatro oyuncularından biri olan Cusick'in, bu rolü kabul etmesinin nedenlerinden biri de kendi aksanını kullanabilmesiymiş

Desmond
3 no'lu istasyonda yıllarca tuşa tek başına basan, daha sonra bu işi onu ambarda bulan Lock ve diğer kazazedelere devretti.

Henry Ian Cusick Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) Desmond
- Best Intentions (2001) Jason
"Two Thousand Acres of Sky" (2001) Ewan
TV Filmleri
Perfect Romance (2004) Peter Campbell
Carla (2003) Matt
The Dinosaur Hunters (2002) Gideon Mantell
Murder Rooms: The White Knight Stratagem (2001) Sgt. Michael Clark
Richard II (1997) Green
Sinema Filmleri
9/Tenths (2006) William
Half Light (2006) Brian
Possession (2002) Toby Byng
The Visual Bible: Gospel of John (2003) Jesus Christ

30 Eylül 2007 Pazar

Jorge Garcia (Hugo Reyes - Hurley)

Jorge Garcia (Hugo Reyes - Hurley)

http://www.channel4.com/entertainment/tv/media/L/lost/jorge.jpg

Gerçek Adı: Jorge Garcia
Doğum Tarihi: 28 Nisan 1977
Doğum Yeri: Nebraska, USA
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.82 metre, açık kumral
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1997
Kiminle Beraber: Lori O'Quinn ile evli
Burcu: Oğlak
Jorge Garcia Hakkında
- Kariyerine stand-up komedyeni olarak başladı
- Kilosuyla başı dertte
- Eski plak koleksiyonu yapıyor
- Bu ikinci TV dizisi, daha önce Becker'da rol almıştı.


Hurley
Ilımlı, hoş ve arkadaş canlısı biri. Grubun en şişmanı. İnsanlara yardım etmeyi seviyor. Tek kusuru, kan tutması. Kan gördüğü zaman bayılıyor. Onun dışında grubun moralini yüksek tutmak ve diğer kazazedelere yardım etmek izin elinden geleni yapıyor.

Jorge Garcia Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Hugo "Hurley" Reyes
"Becker" (1998) .... Hector Lopez
TV Filmleri
Columbo: Columbo Likes the Nightlife (2003).... Julius
Sinema Filmleri
Sweetzer (2006) .... Sergio
Little Athens (2005) .... Pedro
Our Time Is Up (2004) .... Gardener
Happily Even After (2004) .... Chris
The Good Humor Man (2004) .... Mt. Rushmore
The Slow and the Cautious (2002) .... Teddy
Tomorrow by Midnight (1999) .... Jay
Raven's Ridge (1997) .... Monty

Dominic Monaghan (Charlie)

Dominic Monaghan (Charlie)

http://www.channel4.com/entertainment/tv/media/L/lost/dominic.jpg

Gerçek Adı: Dominic Bernard
Patrick Luke Monaghan
Doğum Tarihi: 8 Aralık 1976
Doğum Yeri: Berlin, Almanya
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.70 metre, sarışın
Eğitim: Guildhall Schoolof Music and Drama
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1991
Burcu: Yay
Dominic Monaghan Hakkında
- Almanca ve İngilizce'yi çok iyi konuşuyor
- Babası Austin öğretmen, annesi Aureen hemşire, ağabeyi Matthew ondan bir yaş büyük
- 12 yaşındayken Almanya'dan İngiltere'ye taşındılar
- Çok iyi sörf yapıyor
- Çocukluğunda karate dersleri aldı
- Kate'i canlandıran Evangeline Lilly ile dizinin ilk sezonunda başlayan beraberliği evliliğe doğru gidiyor.

Charlie
Drive Shaft adlı ünlü bir rock grubunun elemanı olan Charlie, aslında uyuşturucu bağımlısı. Locke'un sayesinde bu alışkanlıktan kurtuluyor. En iyi arkadaşı Claire'e karşı platonik duygular besliyor.

Dominic Monaghan Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Charlie
"This Is Personal: The Hunt for the Yorkshire Ripper" (2000) .... Jimmy Furey
"Monsignor Renard" (1999) .... Etienne
"Hetty Wainthropp Investigates" (1996) .... Geoffrey Shawcross
TV Filmleri
Hostile Waters (1997) .... Sasha
Sinema Filmleri
Shooting Livien (2005) .... Owen
The Purifiers (2004) .... Sol
Spivs (2004) .... Goat
The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) .... Merry
An Insomniac's Nightmare (2003) .... Jack
The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) .... Meriadoc 'Merry' Brandybuck
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) .... Merry
Diğer
The Long and Short of It (2003), Yazar
Ödül
- 2004 Broadcast Film Critics Association
- 2004 Screen Actors Guild Awards
- 2003 National Board of Review USA

Emilie de Ravin (Claire)

http://www.hollywood-celebrity-pictures.com/Celebrities/Emilie-de-Ravin/Emilie-de-Ravin-16.JPG
Gerçek Adı: Naveen William
Sidney Andrews
Doğum Tarihi: 27 Aralık 1981
Doğum Yeri: Mount Eliza,
Victoria, Avusturalya
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.57 metre, sarışın
Eğitim: Guildhall Schoolof Music and Drama
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1999
Burcu: Oğlak
Emilie de RavinHakkında
- 9 ile 15 yaşları arasında bale dersleri aldı
- Hayvanları, özellikle köpekleri seviyor. Bella isminde bir köpeği var
- Hiç ödül almadı, hiç bir ödüle aday gösterilmedi
- 28 Temmuz 2006'da aktör Josh Janowicz ile evlendi.

Claire
Avusturalyalı genç bir kadın ve 8 aylık hamile. "Ben çok modernim ve bekar anne olacağım" diyen Claire, hoşgörülü, neşeli, sevimli ve uyumlu biri.

Emilie de Ravin Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Claire Littleton
"Roswell" (1999 .... Tess Harding
"BeastMaster" (1999) .... The Demon
Sinema Filmleri
Santa's Slay (2005) .... Mac
Brick (2005) .... Emily
TV Filmleri
Carrie (2002) .... Chris Hargensen

29 Eylül 2007 Cumartesi

Terry O'Quinn (John Locke)

http://data-allocine.blogomaniac.fr/mdata/2/9/8/Z20060714164948150173892/img/terry.jpg
Gerçek Adı: Terrance Quinn
Lakabı: Mister Ten Thirteen
Doğum Tarihi: 15 Temmuz
1952
Doğum Yeri: Michigan, USA
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.88 metre, açık kumral
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1980
Kiminle Beraber: Lori O'Quinn ile evli
Burcu: Oğlak
Terry O'Quinn Hakkında
- İki çocuğu var
- Show dünyasına girmeden önce bodyguard olarak çalıştı
- Karatede siyah kuşak sahibi
- JJ Abrams'ın dizisi Alias'da 18 bölüm rol aldı.

Locke
Geçmişi ve bugünü gizemli dolu biri. Adada huzura kavuştu. Kazadan önce tekerlekli sandalye kullanıyordu. Ama bunu kaksasedelerin hiç biri bilmiyor

Terry O'Quinn Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... John Locke
"Harsh Realm" (1999) .... General Omar
Millennium" (1996) .... Peter Watts
TV Filmleri
The Locket (2002) .... Casey Keddington
Semper Fi (2001) .... Cliff's father
Harsh Realm (1999) .... General Omar
Murder in a Small Town (1999) .... Sidney
Sinema Filmleri
Old School (2003) .... Goldberg
Hometown Legend (2002) .... Buster
Rated X (2000) .... J.R. Mitchell
The X Files (1998) .... Darius Michaud
Breast Men (1997) .... Hersch Lawyer
Shadow Conspiracy (1997) .... Frank
Primal Fear (1996) .... Bud Yancy
Lipstick Camera (1994) .... Raymond
Tombstone (1993) .... Mayor John
Heaven's Gate (1980) .... Capt. Minardi

Josh Holloway (James/Sawyer)

http://z.about.com/d/lost/1/0/J/1/-/-/beiBVH081506-425.jpg

Gerçek Adı: Joshua Lee
Holloway
Doğum Tarihi: 20 Temmuz
1969
Doğum Yeri: California, USA
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.88 metre, sarışın
Ne Zamandır Show Dünyasında: 2001
Kiminle Beraber: Yessica ile evli
Burcu: İkizler
Josh Holloway Hakkında
- Kariyerine model olarak başladı
- Gençliğinde tavuk çiftliğinde çalıştı.
- Dört erkek kardeşin, ikincisi
- Dizinin ilk sezon finalinden sonra uzatmalı sevgilisi ile evlendi.
- People dergisinin, 2005 yılı en güzel 50 insanı listesinde yer aldı.

Sawyer
Öfkeli, agresif, kaba ve düzensiz biri. Bencilliği ve antisosyal yapısıyla tek başına da güçlü olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Kate'e karşı duygularını ise pek gizlemeye gerek görmüyor.

Josh Holloway Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... James/Sawyer
Sinema Filmleri
Whisper (2007) .... Max Truemont
Dr. Benny (2003) .... Pheb
Sabretooth (2002) .... Trent Parks
My Daughter's Tears (2002)
Mi amigo (2002) .... Younger Pal
Moving August (2002) .... Loren Carol
Cold Heart (2001) .... Sean

Matthew Fox (Dr Jack Shepard)

http://www.channel4.com/entertainment/tv/media/L/lost/matthew.jpg

Gerçek Adı: Matthew Fox
Lakabı: Foxy
Doğum Tarihi: 14 Temmuz
1966
Doğum Yeri: Crowheart,
Wyoming, USA
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.88 metre, esmer
Eğitim: Columbia Üniversitesi
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1992
Kiminle Beraber: Margherita Ronchi (1991)
Burcu: Yengeç
Matthew Fox Hakkında
- Kızı 1998'de doğdu
- Üniversite yıllarında futbol takımında oynadı
- New York'taki The School for Film and Television akademisinde iki yıl oyunculuk eğitimi aldı
- People Dergisi'nin 1996 yılındaki 'Dünyanın En Güzel 50 İnsanı' listesinde yer aldı

Dr Jack Shepard
Kazazedelerin lideri olan Jack bir doktor. Uçak kazasından kurtulanların yardımına ilk o koştu. İlk şokun atlatılmasından sonra mantıklı davranarak neler yapılması yolunda yol gösterdi ve doğal lider seçildi.

Matthew Fox Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Jack Shephard
"Haunted" (2002) .... Frank Taylor
"Party of Five" (1994) .... Charlie Salinger
"Freshman Dorm" (1992) .... Danny Foley
TV Filmleri
Behind the Mask (1999) .... James Jones
If I Die Before I Wake (1993) .... Charlie Deevers
Sinema Filmleri
A Token for Your Thoughts (2003) .... Rock star
My Boyfriend's Back (1993) .... Buck Van Patten

Naveen Andrews (Sayid)

Naveen Andrews (Sayid)
http://l.yimg.com/img.tv.yahoo.com/tv/us/img/site/07/61/0000000761_20060919024412.jpg


Gerçek Adı: Naveen William
Sidney Andrews
Doğum Tarihi: 17 Ocak 1969
Doğum Yeri: London, England
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.75 metre, melez
Eğitim: Guildhall Schoolof Music and Drama
Ne Zamandır Show Dünyasında: 1991
Burcu: Oğlak
Naveen Andrews Hakkında
- Dizide Iraklı eski bir askeri canlandıran Naveen, aslında Arap değil Hintli bir melez
- Boş vakitlerinde müzik dinlemeyi seviyor


Sayid
Sayid bir Iraklı. Birinci körfez savaşında Irak ordusu adına savaşmış bir subay. Asıl mesleği ise veteriner. Elektronikten ve mekanikten çok iyi anlıyor. Matematikten de. Uçakta buldukları kullanımaz durumdaki telsiz ve bir takım elektronik parcalardan sinyal verecek bir araç yapmaya çalışıyor. İyi niyetli ve uyumlu biri.

Naveen Andrews Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Sayid
"The Beast" (2001) .... Tamir Naipaul
"The Buddha of Suburbia" (1993 .... Karim
TV Filmleri
The Chippendales Murder (2000).... Steve
My Own Country (1998) .... Dr. Abraham
The Peacock Spring (1996) .... Ravi
Double Vision (1992) .... Jimmy
Sinema Filmleri
The Brave One (2007) .... David
Grindhouse (2007) .... 'Planet Terror'
Bride & Prejudice (2004) .... Balraj
Rollerball (2002) .... Sanjay
Easy (2003) .... John
Blessed Art Thou (2000) .... William
Drowning on Dry Land (1999) .... Darshan
Mighty Joe Young (1998) .... Pindi
Bombay Boys (1998) .... Krishna Sahni
True Love and Chaos (1997) .... Hanif
The English Patient (1996) .... Kip
Kama Sutra: A Tale of Love (1996) .... Raj
Wild West (1992) .... Zaf
London Kills Me (1991) .... Bike

Kate

Evangeline Lilly (Kate)
http://www.mathies.com/blog/evangeline-lilly-esquire01.jpg
Gerçek Adı: Evangeline Lilly
Lakabı: Evi, Monkey
Doğum Tarihi: 3 Ağustos 1979
Doğum Yeri: Fort
Saskatchewan, Alberta,
Canada
Fiziksel Özellikler: Boyu 1.65 metre, kumral
Eğitim: Columbia Üniversitesi
Ne Zamandır Show Dünyasında: 2002
Burcu: Aslan
Evangeline LillyHakkında
- LOST'daki rolüyle 2005 yılında Saturn Award ve Golden Globe Award'da TV dizisi en iyi kadın oyunculuğuna aday gösterildi
- Bir dönem yabancı misyonerlik yaptı ve 14 ülke gezdi
- Barış gönüllüleri ile Filipinler'de yaşadı
- Yine Filipinler'e misyoner olarak gitti, o zaman 14 yaşındaydı
- Üniversitede insan hakları komitesinde aktif görev aldı
- Çok iyi derecede Fransızca biliyor
- Outdoor sporları seviyor. Özellikle fırsat buldukça dağcılık, kano, kayak ve snowbord yapıyor.
- Dizinin ilk sezonundan beri, Charlie'yi canlandıran Dominic Monaghan ile beraber.

Kate
Uçak kazasından önce çocukluk arkadaşını öldürmekle suçlanarak hapis cezasına çarptırılan Kate, adada yeni bir hayat kurma şansını yakaladı.

Matthew Fox Filmografi
TV Dizisi
"Lost" (2004) .... Kate
"Kingdom Hospital" (2004) .... Benson's Girlfriend
"Judgment Day" (2002) .... JD Girl
Sinema Filmleri
The Long Weekend (2005) .... Dead Body
Stealing Sinatra (2003)

Lost Season 2 Tüm Bölümler Dvdrip




Lost Sezon 2 Bölüm 1
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39114914...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39117681...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39121183...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39122559...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 2
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39126020...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39129726...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39131460...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39133790...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 3
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39136770...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39138558...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39141605...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39142666...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 4
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39145713...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39148626...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39149836...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39150615...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 5
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39151735...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39154151...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39156294...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39157815...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 6
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39158580...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39160355...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39162036...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39162402...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 7
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39163994...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39165250...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39166431...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39167229...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 8

--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39167713...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39168234...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39168659...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39168974...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 9
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39170116...cooe.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39171318...cooe.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39172380...cooe.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39173030...cooe.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 10

--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39173411...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39174350...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39174768...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39175421...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 11

--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39175800...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39176155...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39176983...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39177556...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 12
--------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39177886...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39178653...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39179350...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39179565...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 13
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39180267...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39181024...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39181778...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39182262...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 14

----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39183027...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39183680...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39184367...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39184783...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 15
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39185505...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39186196...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39186926...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39187445...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 16

http://rapidshare.com/files/39187832...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39188486...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39188798...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39188984...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 17
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39189720...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39190373...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39191000...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39191201...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 18
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39191504...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39191822...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39192116...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39192341...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 19
---------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39192958...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39193270...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39193989...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39194396...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 20
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39194707...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39195349...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39195693...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39196169...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 21
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39196770...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39197419...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39197744...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39197977...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 22
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39198513...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39199139...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39199648...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39199975...eGoN.part4.rar

Lost Sezon 2 Bölüm 23-24 Bir arada
----------------------------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.com/files/39200479...eGoN.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39201029...eGoN.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39201557...eGoN.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39201914...eGoN.part4.rar
http://rapidshare.com/files/39202263...eGoN.part5.rar
http://rapidshare.com/files/39202741...eGoN.part6.rar
http://rapidshare.com/files/39203131...eGoN.part7.rar
http://rapidshare.com/files/39111216...eGoN.part8.rar



Şifre : www.dizimatik.com


Herkese İyi Seyirler ...

LOST Tüm Bölümler HDTV ve MP4 Formatları - Güncel Kalacak -

Lost Movie
Sezon 1


1:
http://rapidshare.com/files/7984412/01.part1.rar
http://rapidshare.com/files/7985304/01.part2.rar
http://rapidshare.com/files/7986285/01.part3.rar
http://rapidshare.com/files/7986902/01.part4.rar


2:
http://rapidshare.com/files/7987554/02.part1.rar
http://rapidshare.com/files/7988137/02.part2.rar
http://rapidshare.com/files/7988752/02.part3.rar
http://rapidshare.com/files/7989120/02.part4.rar


3:
http://rapidshare.com/files/7989829/03.part1.rar
http://rapidshare.com/files/7990330/03.part2.rar
http://rapidshare.com/files/7990761/03.part3.rar
http://rapidshare.com/files/7991009/03.part4.rar


4:
http://rapidshare.com/files/7991379/04.part1.rar
http://rapidshare.com/files/7991770/04.part2.rar
http://rapidshare.com/files/7992216/04.part3.rar
http://rapidshare.com/files/7992533/04.part4.rar


5:
http://rapidshare.com/files/7993166/05.part1.rar
http://rapidshare.com/files/7993614/05.part2.rar
http://rapidshare.com/files/7994166/05.part3.rar
http://rapidshare.com/files/7994387/05.part4.rar


6:
http://rapidshare.com/files/7994821/06.part1.rar
http://rapidshare.com/files/7995261/06.part2.rar
http://rapidshare.com/files/7995676/06.part3.rar
http://rapidshare.com/files/7995972/06.part4.rar


7:
http://rapidshare.com/files/7996531/07.part1.rar
http://rapidshare.com/files/7996946/07.part2.rar
http://rapidshare.com/files/7997427/07.part3.rar
http://rapidshare.com/files/7997767/07.part4.rar


8:
http://rapidshare.com/files/7998139/08.part1.rar
http://rapidshare.com/files/7998547/08.part2.rar
http://rapidshare.com/files/7999007/08.part3.rar
http://rapidshare.com/files/7999281/08.part4.rar


9:
http://rapidshare.com/files/7999781/09.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8000271/09.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8000641/09.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8000888/09.part4.rar


10:
http://rapidshare.com/files/8001307/10.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8002376/10.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8002861/10.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8003172/10.part4.rar


11:
http://rapidshare.com/files/8003658/11.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8004035/11.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8004500/11.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8004890/11.part4.rar


12:
http://rapidshare.com/files/8005337/12.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8005743/12.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8006082/12.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8006332/12.part4.rar


13:
http://rapidshare.com/files/8006722/13.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8007078/13.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8007481/13.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8007746/13.part4.rar


14:
http://rapidshare.com/files/8008138/14.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8008564/14.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8008995/14.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8009295/14.part4.rar


15:
http://rapidshare.com/files/8009662/15.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8010108/15.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8010544/15.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8010850/15.part4.rar


16:
http://rapidshare.com/files/8011282/16.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8011698/16.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8012121/16.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8012566/16.part4.rar


17:
http://rapidshare.com/files/8013162/17.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8013929/17.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8014424/17.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8014781/17.part4.rar


18:
http://rapidshare.com/files/8015493/18.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8016137/18.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8016722/18.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8016947/18.part4.rar


19:
http://rapidshare.com/files/8017515/19.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8018186/19.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8019032/19.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8019454/19.part4.rar


20:
http://rapidshare.com/files/8020030/20.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8020435/20.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8021561/20.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8021882/20.part4.rar


21:
http://rapidshare.com/files/8022280/21.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8022682/21.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8023139/21.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8023430/21.part4.rar


22:
http://rapidshare.com/files/8023815/22.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8024219/22.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8024806/22.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8025755/22.part4.rar


23:
http://rapidshare.com/files/8026830/23.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8027647/23.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8028469/23.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8028976/23.part4.rar


24-25:
http://rapidshare.com/files/8061925/final.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8062291/final.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8062751/final.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8063139/final.part4.rar
http://rapidshare.com/files/8063459/final.part5.rar
http://rapidshare.com/files/8063866/final.part6.rar
http://rapidshare.com/files/8064212/final.part7.rar
http://rapidshare.com/files/8064232/final.part8.rar


Sezon 2

1:
http://rapidshare.com/files/8068155/01.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8068426/01.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8068835/01.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8067915/01.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/33457063..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33468301..._bus.part2.rar

***
2:

http://rapidshare.com/files/8069387/02.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8069639/02.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8069811/02.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8069924/02.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/33638454..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33646983..._bus.part2.rar

***
3:

http://rapidshare.com/files/8070096/03.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8070351/03.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8070648/03.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8070842/03.part4.rar

mp4:

http://rapidshare.com/files/33696348..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33704362..._bus.part2.rar

***
4:

http://rapidshare.com/files/8071034/04.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8071175/04.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8071354/04.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8071479/04.part4.rar

mp4:

http://rapidshare.com/files/33448220..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33410577..._bus.part2.rar

***
5:

http://rapidshare.com/files/8071650/05.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8071891/05.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8072138/05.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8072243/05.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/33383343..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33392955..._bus.part2.rar

***
6:

http://rapidshare.com/files/8072491/06.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8072651/06.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8072849/06.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8072946/06.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/33068419..._bus.part2.rar
http://rapidshare.com/files/33371305..._bus.part1.rar

***
7:

http://rapidshare.com/files/8073198/07.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8073549/07.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8073781/07.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8073866/07.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/32710846..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32716771..._bus.part2.rar

***
8:

http://rapidshare.com/files/8074069/08.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8074232/08.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8074456/08.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8074625/08.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/31665771..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/31888055..._bus.part2.rar

***
9:

http://rapidshare.com/files/8074891/09.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8075086/09.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8075287/09.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8075408/09.part4.rar

mp4:

http://rapidshare.com/files/31647413..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/31655472..._bus.part2.rar

***
10:

http://rapidshare.com/files/8075681/10.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8075882/10.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8076082/10.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8076192/10.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/31538001..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/31637380..._bus.part2.rar

***
11:

http://rapidshare.com/files/8076397/11.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8076567/11.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8076754/11.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8076839/11.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/31423369..._bus.part2.rar
http://rapidshare.com/files/31416739..._bus.part1.rar
***
12:

http://rapidshare.com/files/8077098/12.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8077304/12.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8077442/12.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8077533/12.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/31279591..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/31404610..._bus.part2.rar

***
13:

http://rapidshare.com/files/8077691/13.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8077891/13.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8078160/13.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8078248/13.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/23779681..._Con.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23784957..._Con.part2.rar

***
14:

http://rapidshare.com/files/8078385/14.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8078530/14.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8078701/14.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8078780/14.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/23766091..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23769051..._bus.part2.rar

***
15:

http://rapidshare.com/files/8078925/15.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8079069/15.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8079257/15.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8079329/15.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/23708387..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23715767..._bus.part2.rar

***
16:

http://rapidshare.com/files/8079470/16.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8079624/16.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8079791/16.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8079866/16.part4.rar

mp4:

http://rapidshare.com/files/31178281..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/31116877..._bus.part2.rar
***

17:

http://rapidshare.com/files/8079993/17.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8080175/17.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8080308/17.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8080397/17.part4.rar

mp4:

http://rapidshare.com/files/23654618..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23646928..._bus.part2.rar

***
18:

http://rapidshare.com/files/8080534/18.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8080687/18.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8080865/18.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8080948/18.part4.rar

mp4:

http://rapidshare.com/files/23560806..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23552954..._bus.part2.rar

***
19:

http://rapidshare.com/files/8081066/19.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8081230/19.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8081360/19.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8081415/19.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/23534181..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23526268..._bus.part2.rar



20:
http://rapidshare.com/files/8081544/20.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8081706/20.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8081832/20.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8081908/20.part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23512371..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23518820..._bus.part2.rar

21:
http://rapidshare.com/files/8082031/21.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8082149/21.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8082274/21.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8082332/21.part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23497282/2X21_-__.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23505027/2X21_-__.part2.rar

22:
http://rapidshare.com/files/8082431/22.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8082553/22.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8082661/22.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8082722/22.part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23481433..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23488183..._bus.part2.rar
23-24:
http://rapidshare.com/files/8082839/23-24.part1.rar
http://rapidshare.com/files/8082996/23-24.part2.rar
http://rapidshare.com/files/8083108/23-24.part3.rar
http://rapidshare.com/files/8083210/23-24.part4.rar
http://rapidshare.com/files/8083386/23-24.part5.rar
http://rapidshare.com/files/8083595/23-24.part6.rar
http://rapidshare.com/files/8083787/23-24.part7.rar
http://rapidshare.com/files/8083799/23-24.part8.rar

MP4-

http://rapidshare.com/files/34118923..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/34139981..._bus.part2.rar
http://rapidshare.com/files/34151635..._bus.part3.rar
http://rapidshare.com/files/34155684..._bus.part4.rar

Kod içinde verdiğim Linkler ivanxxx tarafından denenmiş olup crc hatası algılanmıştır.Eğer belirtilen linkleri hiç indirmediyseniz üstündeki linklerden bölümü indirebilirsiniz. 30.05.07 itibariyle yeniden upload yapılmıştır

Sezon 3





1:
http://rapidshare.com/files/7207311/Lost_3X01_-_A...part1.rar
http://rapidshare.com/files/7207357/Lost_3X01_-_A...part2.rar
http://rapidshare.com/files/7207340/Lost_3X01_-_A...part3.rar
http://rapidshare.com/files/7205839/Lost_3X01_-_A...part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23162322..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23171352..._bus.part2.rar


2:
http://rapidshare.com/files/7207163/Lost_3X02_-_The...part1.rar
http://rapidshare.com/files/7207323/Lost_3X02_-_The...part2.rar
http://rapidshare.com/files/7207084/Lost_3X02_-_The...part3.rar
http://rapidshare.com/files/7205649/Lost_3X02_-_The...part4.rar

MP4-

http://rapidshare.com/files/23138037..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23134743..._bus.part2.rar

3:
http://rapidshare.com/files/7207198/Lost_3X03_-_Fur...part1.rar
http://rapidshare.com/files/7207377/Lost_3X03_-_Fur...part2.rar
http://rapidshare.com/files/7207133/Lost_3X03_-_Fur...part3.rar
http://rapidshare.com/files/7205693/Lost_3X03_-_Fur...part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23143027..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23115288..._bus.part2.rar

4:
http://rapidshare.com/files/7211532/Lost_3X04_-_Ev...part1.rar
http://rapidshare.com/files/7211705/Lost_3X04_-_Ev...part2.rar
http://rapidshare.com/files/7211607/Lost_3X04_-_Ev...part3.rar
http://rapidshare.com/files/7210040/Lost_3X04_-_Ev...part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23085983..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23093955..._bus.part2.rar

5:
http://rapidshare.com/files/7211504/Lost_3X05_-_Th...part1.rar
http://rapidshare.com/files/7211653/Lost_3X05_-_Th...part2.rar
http://rapidshare.com/files/7211659/Lost_3X05_-_Th...part3.rar
http://rapidshare.com/files/7210052/Lost_3X05_-_Th...part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23062136..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23077984..._bus.part2.rar

6:
http://rapidshare.com/files/7211631/Lost_3X06_-_I...part1.rar
http://rapidshare.com/files/7211600/Lost_3X06_-_I...part2.rar
http://rapidshare.com/files/7211454/Lost_3X06_-_I...part3.rar
http://rapidshare.com/files/7209965/Lost_3X06_-_I...part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23102043..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23108849..._bus.part2.rar

7:

http://rapidshare.com/files/15561528...-xor.part1.rar
http://rapidshare.com/files/15567865...-xor.part2.rar
http://rapidshare.com/files/15572930...-xor.part3.rar
http://rapidshare.com/files/15577266...-xor.part4.rar

MP4-
http://rapidshare.com/files/23025733..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/22979801..._bus.part2.rar

8:
http://rapidshare.com/files/21428604...part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/21429229...part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/21429877...part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/21430265...part4.rar.html

MP4-
http://rapidshare.com/files/22971185..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/22966415..._bus.part2.rar


9:
http://rapidshare.com/files/21318131...part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/21322068...part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/21324730...part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/21326158...part4.rar.html

MP4-
http://rapidshare.com/files/22961691..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/22954544..._bus.part2.rar


10:
http://rapidshare.com/files/21295861...part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/21296987...part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/21298267...part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/21299084...part4.rar.html

MP4-
http://rapidshare.com/files/22939129..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/22924170..._bus.part2.rar


11:
http://rapidshare.com/files/21300391...part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/21301763...part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/21303383...part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/21304348...part4.rar.html

MP4-
http://rapidshare.com/files/22906881..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/22897350..._bus.part2.rar


12:
http://rapidshare.com/files/21759637...part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/21759983...part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/21760295...part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/21760448...part4.rar.html
şifre:www.zevkli.org


MP4-
http://rapidshare.com/files/22881428..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/22867948..._bus.part2.rar


13:
http://rapidshare.com/files/22185273...part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/22186438...part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/22187533...part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/22188016...part4.rar.html

MP4-
http://rapidshare.com/files/22536352/Lst313.rar

14:
http://rapidshare.com/files/24579283...-XOR.part1.rar
http://rapidshare.com/files/24586011...-XOR.part2.rar
http://rapidshare.com/files/24592768...-XOR.part3.rar
http://rapidshare.com/files/24603178...-XOR.part4.rar

MP4:
http://rapidshare.com/files/23576773/lost.part1.rar
http://rapidshare.com/files/23581718/lost.part2.rar

15:http://rapidshare.com/files/24687555...orny.part1.rar
http://rapidshare.com/files/24710254...orny.part2.rar
http://rapidshare.com/files/24700971...orny.part3.rar
http://rapidshare.com/files/24706019...orny.part4.rar

MP4:
http://rapidshare.com/files/24547764..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/24544262..._bus.part2.rar

16:

http://rapidshare.com/files/25529109/lst316.part1.rar
http://rapidshare.com/files/25529105/lst316.part2.rar
http://rapidshare.com/files/25529107/lst316.part3.rar
http://rapidshare.com/files/25529057/lst316.part4.rar

MP4:
http://rapidshare.com/files/25749652..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/25755069..._bus.part2.rar

17:

http://rapidshare.com/files/26735919...orny.part1.rar
http://rapidshare.com/files/26735979...orny.part2.rar
http://rapidshare.com/files/26736067...orny.part3.rar
http://rapidshare.com/files/26736114...orny.part4.rar

MP4:

http://rapidshare.com/files/26785766..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/26791479..._bus.part2.rar

18:

http://rapidshare.com/files/27954982...caph.part1.rar
http://rapidshare.com/files/27955276...caph.part2.rar
http://rapidshare.com/files/27955365...caph.part3.rar
http://rapidshare.com/files/27955494...caph.part4.rar

MP4:

http://rapidshare.com/files/27973107..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/27968303..._bus.part2.rar


19:

http://rapidshare.com/files/29184260/lst-319.part1.rar
http://rapidshare.com/files/29184248/lst-319.part2.rar
http://rapidshare.com/files/29184253/lst-319.part3.rar
http://rapidshare.com/files/29184214/lst-319.part4.rar

MP4:

http://rapidshare.com/files/29253370..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/29256775..._bus.part2.rar

20:

http://rapidshare.com/files/30457909/l.0320.part1.rar
http://rapidshare.com/files/30457905/l.0320.part2.rar
http://rapidshare.com/files/30457903/l.0320.part3.rar
http://rapidshare.com/files/30457866/l.0320.part4.rar

MP4:

http://rapidshare.com/files/30519387..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/30529192..._bus.part2.rar

21:


http://rapidshare.com/files/31728747...Caph.part1.rar
http://rapidshare.com/files/31728793...Caph.part2.rar
http://rapidshare.com/files/31728836...Caph.part3.rar
http://rapidshare.com/files/31728862...Caph.part4.rar

MP4:

http://rapidshare.com/files/31742131..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/31745059..._bus.part2.rar

22 & 23: YENİ BÖLÜM

22-
http://rapidshare.com/files/33044195/l.0322.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33044206/l.0322.part2.rar
http://rapidshare.com/files/33044207/l.0322.part3.rar
http://rapidshare.com/files/33044140/l.0322.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/33073651..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33077871..._bus.part2.rar

23-
http://rapidshare.com/files/33062010...3e23.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33063588...3e23.part2.rar
http://rapidshare.com/files/33065203...3e23.part3.rar
http://rapidshare.com/files/33071977...3e23.part4.rar

mp4:
http://rapidshare.com/files/33083753..._bus.part1.rar
http://rapidshare.com/files/33089752..._bus.part2.rar





MP4'ler kendi uploadumdur. 13.Bölüm hariç 130 mb'lık bölümler
(Partlar ortalama 70 mb)

13.bölüm 70 mb...



1.SEZON TÜM BÖLÜMLERİN ALTYAZISI

2.SEZON TÜM BÖLÜMLERİN ALTYAZISI

3.SEZON TÜM BÖLÜMLERİN ALTYAZISI



Bozuk linkler olursa belirtiniz değiştirelim.